Vervoer in Dubai

Dubai heeft een veel te groot oppervlak om alles te kunnen lopen. Zeker wanneer de temperaturen richting de 50 graden gaan in de zomer is het het meest aangenaam om zo min mogelijk over de straat te lopen maar jezelf lekker te transporteren in een ruimte met airco. Gelukkig is er voldoende mogelijkheid om dat in Dubai voor elkaar te krijgen.


Van en naar het vliegveld

Wanneer je eenmaal in Dubai bent aangekomen en door de paspoortcontrole bent gelopen sta je buiten bij het vliegveld. Waarschijnlijk wil je nu zo snel mogelijk richting je hotel om je even lekker op te frissen. Soms hebben de hotels een shuttleservice (een busje die je van en naar het vliegveld naar het hotel brengt) en anders zal je zelf iets moeten regelen. De meest eenvoudige manier is gewoon een taxi nemen. Deze staan er ruim voldoende te wachten en mochten ze onverhoopt toch op zijn hoef je maar kort te wachten op de volgende.


Taxi

Veruit de meest eenvoudige manier van vervoer in Dubai is de taxi. Iedere taxi heeft een starttarief van 3.50 Dirham (ongeveer 75 cent) en iedere volgende kilometer is 120 Dirham (30 cent) en daarmee is de taxi natuurlijk spotgoedkoop. Er rijden zeer veel taxi’s rond en vaak staan voor de grote hotels ook een aantal taxi’s te wachten. Je kunt langs de weg ook gewoon je hand opsteken om de taxi te laten stoppen. Het Engels van de chauffeurs laat vaak te wensen over maar ze kunnen je prima naar de plek van bestemming brengen. Stap overigens alleen in de taxi wanneer ze de meter aanzetten, dit is om vervelende problemen aan het einde van de rit te voorkomen.

Metro

In september 2009 is het eerste gedeelte van de metrolijn door Dubai in gebruik genomen. Het is de eerste lijn van de in totaal 4 lijnen die gebouwd moeten worden. Tegenwoordig zijn inmiddels 2 lijnen af en naar verwachting zal het volledige project halverwege 2012 klaar zijn. De twee lijnen die nu actief zijn zijn de rode en groene lijn. Het is het langste metro traject zonder bestuurders in de metro’s. Het gaat dus allemaal vol automatisch en voor de gebruikers van de metro is het eenvoudig uitzoeken hoe het allemaal werkt en welke lijn je moeten pakken om de goede kant op te gaan en je gekozen bestemming te bereiken. De prijzen vallen erg mee, kaartjes zijn verkrijgbaar op de stations.


Water taxi

Een leuke manier van vervoer is het nemen van een water taxi. De naam hiervoor is een “Abra” en op veel plekken langs de Dubai Creek kom je deze bootjes tegen. De taxi’s worden gebruikt om naar de overkant te gaan maar ook om een stukje over het water te varen. Je ziet Dubai dan vanaf een hele andere kant. Vele soorten vogels kom je tegen en met een beetje geluk vaar je sneller dan de file die je op de weg ziet staan. Prijzen van boottochtjes met een Abra zijn heel laag en eigenlijk moet je dit een keertje hebben gedaan tijdens je verblijf in Dubai.


Auto huren

Er zijn vele plekken in Dubai waar je een auto kunt huren. De kosten zijn vergelijkbaar met andere grote steden en het rijden is niet zo moeilijk. Het verkeer kan soms erg druk zijn maar gaat wel altijd goed. Het mooie van een auto huren is dat je helemaal vrij bent in wanneer je wilt vertrekken en waar je heen wilt. Eventueel kan je ook een auto met chauffeur huren. Let op dat je een rijbewijs moet hebben welke in Dubai geldig is, deze kan je ter plaatste verkrijgen.

Hotel Aanbiedingen