Shoppen in Dubai

Is shoppen jouw ding? Ga dan eens heel snel naar Dubai! Wereldwijd heeft Dubai naamsbekendheid als shopping paradijs, dit is volkomen terecht! Winkelen in Dubai is voor iedereen mogelijk, of je nou veel geld of weinig geld te besteden hebt. Alle grote internationale merken zijn in één van de grote malls (overdekt winkelcentrum) te vinden. Het mooie van Dubai is dat ze hier geen belasting hanteren op de spullen die je hier in de winkels kan kopen waardoor het al snel ruim 20% goedkoper winkelen is dan in Nederland. Of je nu de nieuwste kleding wilt kopen of juist hele andere producten als electronica, kruiden, goud, etc… voor alles is een eigen plekje en hieronder hebben we de meest interessante plekken voor je beschreven.


Dubai Mall

Laten we meteen eens met het meest indrukwekkende winkelcentrum van Dubai, het Midden-Oosten en waarschijnlijk ook van de wereld beginnen, Met ruim 440.000 vierkante meter, 1200 winkels, een enorm aquarium met meer dan 33.000 zeedieren, een ijsbaan, een hal om videospelletjes te spelen, meerdere bioscopen en natuurlijk veel horecagelegenheid. Dit complex hoort bij het hoogste gebouw ter wereld wat er direct naast staat: Burj Khalifa. Wekelijks komen er meer dan 750.000 bezoekers naar dit winkelcentrum omdat dit winkelcentrum veel meer is dan alleen winkelen, het is echt een volledige attractie om uren in door te brengen.

Gold en spice souk

De gold en spice souk (goud en kruiden markt) zijn gelegen in het oude gedeelte gedeelte van Dubai een klein stukje vanaf de Dubai Creek. De leukste manier om er te komen is door een bootje naar de overkant te nemen en vanaf hier te lopen. De twee markten zijn niet direct tegen elkaar gelegen maar op slechts enkele minuten lopen van elkaar. Op de goudmarkt zie je enorm veel goud. Veel juweliers die hun hele etalage vol met goud hebben hangen. Met name mensen die een kado voor hun partner willen hebben komen hier iets van goud kopen. De spice souk is gelegen in een heel smal straatje. Grote manden vol kleurige maar geurige soorten kruiden geven een schitterend toonbeeld van het traditionele Dubai. Wellicht dat je het leuk lijkt om wat soorten kruiden mee te nemen naar Nederland. De kruiden staan namelijk bekend vanwege de goede kwaliteit. Deze twee markten zijn een echte bezienswaardigheid in de stad.


Karama Shopping Center

Wanneer je nog een souvenir wilt kopen ben je in dit winkelcentrum aan het goede adres. Het lijkt een beetje op de Zwarte Markt in Beverwijk, heel veel verschillende soorten producten voor niet zo veel geld. Waterpijpen, kruiden, lokale kunsts, namaak merkkleding, etc… De verkopers kunnen nogal eens opdringerig worden, trek je hier echter niets van aan. Vergeet overigens niet af te dingen dat is op deze markt heel normaal n zodra je dat niet doet betaal je gewoon te veel.

Naast bovengenoemde drie voorbeelden zijn er nog veel meer plekken om te winkelen. Het aantal malls in Dubai is opgelopen tot dik over de 20 grote en daarnaast nog veel meer kleinere malls. Dus of het nu modern of tijdloos, nieuw of oud en goedkoop of duur moet zijn, Dubai heeft het echt allemaal te bieden en de stad is bij uitstek geschikt om te winkelen.

Hotel Aanbiedingen