Introductie Dubai

Wie kent het kleine emiraat nou niet, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten en een plek op de wereld waar niets te gek is. Het hoogste gebouw, het enige 7-sterren hotel, palmeiland en een eilandengroep in de vorm van de wereld zijn hier allemaal te vinden. Een plek dat 25 jaar geleden nog niet meer was dan een grote zandbak is tegenwoordig een plek waar alle grote internationale bedrijven een vestiging hebben en waar je zeker één keer in je leven een paar dagen geweest moet zijn![...]

Overnachten in Dubai

Zoals bij iedere stedentrip aan een bepaalde stad komen daarbij ook de overnachtingen kijken. In Dubai zijn enorm veel hotels, de ene nog mooier dan de andere. Een aantal hotels springen er echt uit (soms ook op het gebied van de hoge prijzen). Een mooie plek in Dubai om te verblijven is in het Jumeirah gedeelte van de stad. Dit is een beetje het midden en een handige plek om je te verplaatsen. Wanneer je een complete stedentrip hebt geboekt zit er al een hotel bij, als je nog geen hotel hebt kun je deze makkelijk vinden op één van de grote hotelboekings websites die er te vinden zijn op internet. We hebben ook een aantal opmerkelijke hotels voor u beschreven.

Shoppen in Dubai

Is shoppen jouw ding? Ga dan eens heel snel naar Dubai! Wereldwijd heeft Dubai naamsbekendheid als shopping paradijs, dit is volkomen terecht! Winkelen in Dubai is voor iedereen mogelijk, of je nou veel geld of weinig geld te besteden hebt. Alle grote internationale merken zijn in één van de grote malls (overdekt winkelcentrum) te vinden. Het mooie van Dubai is dat ze hier geen belasting hanteren op de spullen die je hier in de winkels kan kopen waardoor het al snel ruim 20% goedkoper winkelen is dan in Nederland. Of je nu de nieuwste kleding wilt kopen of juist hele andere producten als electronica, kruiden, goud, etc… voor alles is een eigen plekje en hieronder hebben we de meest interessante plekken voor je beschreven.

Vervoer in Dubai

Dubai heeft een veel te groot oppervlak om alles te kunnen lopen. Zeker wanneer de temperaturen richting de 50 graden gaan in de zomer is het het meest aangenaam om zo min mogelijk over de straat te lopen maar jezelf lekker te transporteren in een ruimte met airco. Gelukkig is er voldoende mogelijkheid om dat in Dubai voor elkaar te krijgen.

Vliegen naar en via Dubai

Wanneer je Dubai een keertje wilt bezoeken moet je de keuze maken of je er een aparte stedentrip van maakt of dat je het via een tussenstop doet en dan een paar dagen in Dubai verblijft om vervolgens je reis weer voort te zetten naar de volgende bestemming. Voor beide opties is wel iets te zeggen en ze worden ook beide veel gedaan. De vliegtijd naar Dubai is ongeveer 6,5 uur.

Hotel Aanbiedingen