Introductie Dubai

Wie kent het kleine emiraat nou niet, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten en een plek op de wereld waar niets te gek is. Het hoogste gebouw, het enige 7-sterren hotel, palmeiland en een eilandengroep in de vorm van de wereld zijn hier allemaal te vinden. Een plek dat 25 jaar geleden nog niet meer was dan een grote zandbak is tegenwoordig een plek waar alle grote internationale bedrijven een vestiging hebben en waar je zeker één keer in je leven een paar dagen geweest moet zijn!

Naast met je mond open staren naar deze extreme dingen kan je er nog veel meer doen. Wat dacht je van een middagje op de lange latten staan in wereld grootste overdekte skibaan in Ski Dubai? Een jeepsafari door de woestijn? 

Eén van de vele markten bezoeken die er zijn om wat cultuur te snuiven en contact te krijgen met de lokale bevolking? Je ziet het, eindeloos veel te doen en te bekijken. Dit maakt Dubai tot een plek waar je voor een aantal dagen voldoende te doen hebt.

Buiten een flinke groep toeristen die je in Dubai ziet lopen zijn het vooral de expats die daar wonen. Er wonen meer mensen uit andere landen dan dat er originele mensen uit het kleine Emiraatje wonen. Toch is het bijzonder want Dubai (maar ook de rest van de Emiraten) weten de waarden en normen die altijd hoog in het vaandel hebben gestaan te behouden. Iedereen weet dit en zal dit zonder enige moeite accepteren. Dit is een bijzonder fenomeen want er zijn maar weinig plekken op de wereld met zo’n strenge moslim cultuur waar toch zoveel verschillende nationaliteiten in goede harmonie samen met elkaar wonen.

Hotel Aanbiedingen