Geschiedenis van Dubai

Jarenlang was Dubai niet meer dan een heel klein vissersdorpje gelegen middenin de woestijn en net aan de kust. De inkomsten bestonden voornamelijk uit de vangst van vis voor de eigen leefbehoeften en als exportproduct waren het vooral parels die verkocht werden aan landen als China en overige Aziatische landen.


Pas in 1971 werd Dubai een officiële staat en werden naast Dubai ook de andere Emiraten die deel uitmaken van de Verenigde Arabische Emiraten. Vlak voor dit moment in de jaren ‘60 werd de olie in die grond ontdekt. Vanaf het moment van het vinden van de olie is de gehele groei van Dubai in een enorme stroomversnelling terecht gekomen. Samen met Abu Dhabi zorgde Dubai voor enorme inkomsten voor de Emiraten en waren de grenzen in extremiteiten niet meer te houden.

Toen het geld eenmaal binnenstroomde is Dubai gaan investeren in de huidige toekomst. Al snel was er het besef dat de olie in de grond een keer zou opraken en dat de inkomsten vanaf dat moment weer helemaal weg zouden zijn. Tot op heden is er nog steeds een beetje olie maar dit is voornamelijk bij Abu Dhabi. Dubai is de laatste jaren steeds vaker in het nieuws geweest met speciale projecten waar ze mee bezig zijn geweest. Dit kan zijn van eilanden, luxe hotels en vele attracties om het toerisme zo veel mogelijk te promoten. Naast het toeriste zijn er ook veel internationale bedrijven en enorm veel woningen bij gekomen om er een echte grote stad van te maken. Waar de toekomst van Dubai heen zal geen is voor iedereen een raadsel, als de komende 20 jaar net zo heftig zullen zijn als de afgelopen 20 jaar staat ons nog heel wat te wachten.

Hotel Aanbiedingen