Eilanden van Dubai

Wie kent ze nou niet, de eilanden van Dubai. In de vorm van een palmboom of de wereld, Dubai heeft weer iets unieks! Vlak voor de kust van het kleine emiraat is een enorme hoeveelheid zand en rotsen in zee op de juiste plaats gelegd waardoor er uiteindelijk eilanden zijn ontstaan. Vanaf het vaste land is er van de mooie vormen maar weinig zichtbaar en ook als je op de eilanden loopt heb je er maar weinig benul van dat je over een blad van aan palmboom aan het wandelen bent. Wanneer je echter met het vliegtuig aankomt of vertrek is de kans heel groot dat je de mooie vormen van de eilanden juist wel goed ziet. Het ziet er erg indrukwekkend uit en de eilanden zijn over het algemeen een speeltje van de rijken.


The World

Het eilanden project “The World” is gelegen op vier kilometer uit de kust van Dubai. Heel simpel zijn er 300 eilanden gemaakt met daaromheen een golfbreker om de eilanden te beschermen tegen invloeden van de zee. Ieder eiland is te koop en de prijzen beginnen bij ongeveer 30 miljoen Dollar. De bedoeling is dat op ieder eiland een mooie villa komt te staan met een prachtige tuin met veel bomen. Ieder eiland moet het ultieme luxe speeltje worden van de rijken op aarde.

Palm Jumeirah

Het eerste eiland dat gebouwd werd was Palm Jumeirah. Dit eiland is geplaatst voor de kust va het Jumeirah gedeelte van Dubai. Het eiland is gebouwd met in het midden de stam en daaromheen 16 takken van een palmboom. Om het geheel ligt een golfbreker. Op de takken van het eiland staan veel villa’s waar mensen altijd aan zee wonen. De villa’s zijn nog best betaalbaar gezien de locatie waar ze staan. De officiële opening van het eiland was op 21 september 2008. Op deze dag werd ook het Atlantis Hotel geopend, het geheel was met een prachtige vuurwerkshow wat over de hele wereld was te zien op tv.


Overige

Op dit moment zijn ze ook druk bezig met twee andere eilanden, namelijk Palm Jebel Ali en Palm Deira. Rond het geheel moet het project “The Universe” komen. Helaas zit de projectontwikkelaar in de financiële problemen waardoor de bouw tijdelijk gestopt is. Wanneer de bouw weer verder gaat is tot op heden nog onbekend.

Hotel Aanbiedingen