Burj Khalifa

Het hoogste gebouw ter wereld

4 januari 2010 heeft Dubai weer eens geschiedenis geschreven. Deze dag was de opening van de toren met je naam Burj Dubai. Van te voren was al bekend dat de nieuwe naam van de hoogste wolkenkrabber vlak voor de feestelijke opening bekend zou worden gemaakt en dit gebeurde dus ook met Burj Khalifa.


Met 828 meter is het de hoogste toren ter wereld. Deze hoogte werd al op 17 januari 2009 bereikt, bijna een jaar voor de opening. Het imposante en prachtige gebouw is ontworden door het architectenbureau Skidmore, Owings and Marrill. Dit bureau heeft in het verleden ook al diverse grote projecten ontworpen en ook nu hebben ze weer een prachtig resultaat neergezet. De onderkant van het gebouw is ontworpen naar aanleiding van de vorm van een bloem welke veel in de woestijn te vinden is rondom Dubai met de naam Hymenocallis.

Als je dan eenmaal zo’n hoge toren hebt weten te bouwen moet er natuurlijk ook wel iets nuttigs in gestopt worden, het is tenslotte meer dan alleen voor de show. Ook de binnenkant van de toren is zeer indrukwekkend. In het hotel zijn meer dan 900 appartementen te vinden, uiteraard een flinke hoeveelheid kantoorruimte en als klap op de vuurpijl 22 volledige verdiepingen die het eerste Armani hotel ter wereld herbergen. De volledige inhoud van het hotel is ontworpen door modeontwerper Giorgio Armani. Op verdieping 78 kunt u nog wat baantjes trekken in het hoogst gelegen zwembad ter wereld. Ten slotte kunt u nog genieten van het uitzicht op de 124e verdieping, hier is een observatiedek maar absoluut niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees.


Buiten dat Burj Khalifa het grootste gebouw ter wereld is is het tevens een belangrijk middelpunt in groot complex waar ook de tuin met enorme vijver met gigantische fontein deel van uitmaakt. Ook is het aangesloten Dubai Mall onderdeel van het complex, dit is het grootste winkelcentrum van Dubai en heel het Midden-Oosten.

Hotel Aanbiedingen